Biogasbil

Man gör inte så många större affärer än bilaffärer i sitt liv. Det är möjligtvis en bostads affär men oftast gör man bara några få under sin livslängd. Bilaffärer gör man många fler av och de gäller att ha tungan rätt i mun. I och med att du hittat till biogasregionen antar jag att du är intresserad av en biogas bil. Vi tänkte första beskriva vad en biogas bil är enligt oss. Biogas är en förnybar och består till största delen av metan. Det är just denna gasen man tankar i en gasbil. Gas är som de flesta vet en lättantändlig gas som lätt kan explodera. Men en gasbil är inte farlig. Den går igenom samma tester och certifieringar som en bensin och dieselbil. Gassystemet är slutet vilket innebär att läckor kan undvikas vid tankning. Den är också läggare än luft och åker därför mot marken om den läcker. Metan kräver faktiskt högre antändningstemperatur än både bensin och diesel.

Leasing eller kontantköp av biogasbil

De är många som funderar hur man skall ha råd med en gasbil. De brukar oftast kosta lite mer pengar men man får ofta miljöpremier. De kan bland annat vara gratis parkering i vissa städer, ingen fordonsskatt och mindre eller ingen trängselskatt. Det är ingen skillnad på dessa förmåner om du köper eller leasar din bil. Men de största beslutet framför märke och modell är enligt oss finansieringsmetoden. Om man skall leasa en bil krävs de kreditvärdighet. Alla leasingföretag tar nämligen en UC för att se din månadsinkomst och eventuella skulder. Du kan enkelt testa din kreditvärdighet och få hem en gratis kreditvärdighets intyg på dig själv. Låna 1000 utan uc hos en snabblånsförmedlare som är gratis. Då får du hem en kopia på din kreditvärdighet och du betala inget, se bara till att betala tillbaka lånet i tid.

Om du istället väljer att betala din bil kontant så krävs det ingen koll på din ekonomi. Men å andra sidan krävs det att du har flera hundratusen liggandes på kontot. Men det går alltid att låna pengar av sin familj eller vänner och sedan betala tillbaka det med en billig ränta eller ingen alls.

Jag hoppas du har lite mer “kött på benen” för att köpa en biogasbil! Lycka till.

Biogasbil